Summer sales: what to get, what to get?

Summersales: what to get, what to get?. (English below)

Er det flere som kjenner at pengene brenner litt ekstra i lonmen når det reklameres med stort sommersalg? Jeg er ustanselig på nettsidene, og når mannen min spør meg om jeg er litt shoppingavhengig, kan den ærlige lille meg ikke si noe annet enn “jo, litt”, med et blikk som a naughty child:-)

Anybody else who feel that the money is burning a whole in the pockets when you see summer sale posters? i am constantly checking out the websites, and when my husband asks me whether I have a shopping addiction, my honest little self can not say anything else but “yeah, a little”, with a naughty child look on my face.

Det er fort gjort å gå på en smell, men det verste er vel å gå på en smell med klær du egentlig aldri kommer til å bruke. Vi har vel alle rasket med oss noe med det å-så kule-mønsteret for å la det henge i skapet til all tid (får snakke for meg selv da, ihvertfall:)

It is easy to be tempted, but the worst thing is to be tempted and you end up with the clothes hanging in your wardrobe. I guess we all have hurried up to get the oh-so-cool pattern just to see it hanging there for ages (well, it’s happened to me, that is for sure😜)
So, what it a good idea to get at the sales, and what is not?

Så hva er det lurt å få med seg på salg, og ikke?

Mitt tips er å se etter klassiske perler, som en god blazer, kvalitetsboots eller pumps, klassiske skjørt eller bukser i de dyre butikkene. Disse kan du ha nesten for alltid (ja, jeg vet man blir lei av de etter hvert, men trikset er å bruke fantasien og finne nye måter å style de). Se etter gode materialer, som silke, gode ullblandinger ol. som du kan få til en billigere penge. Polyester kan du få kjøpt hvor som helst, og er som oftest ikke verdt de store pengene (med mindre du har sliklet etter akkurat det plagget, da).
Så kan du heller kjøpe de mer spesielle plaggene, moteplaggene, de som du har mest lyst til å kaste ut av skapet neste sesong allikevel, i de billigere butikkene.

My tip is to look for the classical little pearls, like a good blazer, quality biots or pumps, classical skirts or trousers, from the expensive stores. These you can wear almost forever (yeah, I know you get tired of them, but find ways to style them differently, and they will be as good as timeless). Look for good fabrics like silk or wool for a cheaper price. Polyester you can get anywhere and is usually not worth the price (unless you are craving THAT garment of course). Then you can get the seasonal and special items at the highstreet stores, where they also have sales.

My wardrobe er en av mine favoritter, her er jeg sikker på at jeg slipper toll, det er enkelt å returnere, og vareutvalget begynner å bli nokså bra. At de har 70% salg på disse nydelige klærne er også et pluss (de har også utrolig mye på 50% salg, verdt å sjekke ut.

My Wardrobe is one of my favourites, I know I do not have to pay extra taxes, their return policy is easy, and they are starting to get quite the selection. The fact that they have 70% off these adorable items is a plus (check out their 50% sale also, great items!)
image

Net-a-porter er kanskje en av de eldste og mest respekterte designer-nettbutikker. De har også 50% salg. Her er noen tips!
image
Net-a-porter is perhaps one of the oldest and most respected designerstores. They also have 50% sale now, here are a few tips!

The Donts!!

Det er noen ting du skal unngå å falle for fristelsen for å klikke hjem. Vel, har du all verdens penger, klikk hjem akkurat det du vil. Men er du som meg og lever på en vanlig (sosialarbeider-) lønn, bør du tenke deg om to ganger. Som dette kunstverket av en kjole fra Alexander MqQueen! Den er uber-kul, men selv på salg koster den skjorta. Og- for å være ærlig, har noen sett deg i den kjolen en gang- vel, da er den vel litt oppbrukt vel? Hjelper ikke så mye å style den annerledes, for kjolen er jo bling i seg selv! Zalando har noen kjoler som kan friste i stedet, med en helt annen prislapp.

There are a few things you should be careful clicking home. Well, if you have the money, you can buy what you heart desires! But, if you like me live on a regular (socialworker-) salary, think twice before you buy! Like this work of art from Alecander McQueen (top left). It is uber-cool, but even on sale it is a luttle fortune. And, to be honest, if somebody saw you in at dress once…that is the usage you will get of it, no? It is hard to style it differently, since it is so bling! Zalando has a few other dresses that might be tempting instead, with a whole different price tag (bottom left).
image

Blomstrete blazere er i vinden (jeg har en som jeg forøvrig kjøpte på Fretex, elsker den!) men vil du elske den om to sesonger? Vanskelig å si, derfor er det kanskje lurt å velge den fra Zara i stedet for Stella McCartney? Kan du se forskjell? (Zara er den på damen).

Flowery blazers are in, but will you love it two seasons from now? Difficult to say, so perhaps it is wise to chose the one from Zara in stead of the one from Stella McCartney? Can you see the difference? (Zara is the one on the model).

Zara har også slått seg på blomstertrenden, og vil du ha en fin sommerkjole er de også på salg nå.
Zara has also hit the flowertrend. These dresses and lots more are to be found there.

image

De fleste vet kanskje at Mango har en nettbutikk, men visst du at det er noe som heter http://www.mangooutlet.com? Det er som salg på salget, og mange godbiter å finne, som disse!

Most women know that Mango has an online store, but did you know that they also have a mangooutlet.com? It is like sale on salesprice, and many goodies, like these!
image

Norsk versjon av denne artikkelen er publisert på http://www.iknowthatmagazine.com – kom heng med oss! Et ÆRLIG online magasin for alle kvinner!

Please share your comments, views, opinions!:-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s