Blir du høstdeppa, eller er du nest lykkeligst i verden?

Er du litt deppa?
Eller er du nest lykkeligst i verden?

For det sier nemlig nyere undersøkelser som CNN viser til; at vi er nest lykkeligst i verden her i Norge.

Det er bare danskene som har det bedre, skal vi tro statistikkene fra Colombia University’s Earth Institute (som ikke er så overraskende, hvis de har tatt seg “en lille” når de har krysset av på undersøkelses-skjemaet )

Og vi har vel mange grunner til å ha det bra, som ett av de få landene i Europa som har penger på bok, vi har råd til ting omtrent 99 prosent av verden ikke har, vi lever komfortabelt hvis du tenker på at vi også er et av de landene som gir mest fritid i verden.

Faktum er at vi også i mange år har vært på toppen av statistikkene av de som er mest deprimerte i verden. Kanskje lever vi såpass godt at vi kan begynne å tenke på hvordan vi faktisk har det, i stedet for å hele tiden streve for å brødfø familien? Er det sånn at så mange virker vellykket i vårt samfunn, og at det ikke er plass til å ikke være god på alt? Og er det meningen at man skal være så himla lykkelig hele tiden? Er det mulig? For utfordinger, nedturer, sykdom, tap, alt dette er vel også en del av livet, og det skal vel være lov til å føle på dette og? Er det sånn at vi tror at vi er unormale dersom vi ikke har det bra hele tiden?

Men så er det jo sånn da, at iblant har vi det ikke særlig bra, uten at noe helt spesielt har skjedd også. Dårlig selvfølelse, tristhet, mangel på energi og glede. Det kan komme snikende over oss over tid. Hvis vi for enkelthets skyld ser på hjernen vår som et nettverk av elektriske koblinger, der noen tanker er koblet sammen ut ifra temaer og følelser. Så, hvis vi “slår på en bryter” , for eksempel tenker på at man ikke trives på jobben, så setter den bryteren i gang tilsvarende tanker, for eksempel at du har en konflikt med svigermor ha, ha, det var vel et litt typisk eksempel, mange svigermødre er nydelige) og at du har lagt på deg et par kilo.

Plutselig tenker du ikke bare på ett problem, men på mange samtidig, som gir deg følelser som er noe vanskelige å håndtere og kanskje gjør deg trist og deppa. Jeg pleier å si at negative tanker nærer seg selv: når man begynner å tenke EN, så formerer de seg hurtig!

Så, hva skal man gjøre med det, da, hvis man har det sånn? For når man har det sånn, har man ofte ikke lyst til å gjøre noen ting, eller tror at ingenting hjelper eller vil bli bedre. Hvis du frykter at du er skikkelig deprimert, og helst vil ligge sammenkrøllet i fosterstilling hele dagen, vært så snill å ta kontakt for hjelp, for det går faktisk an!

Hvis du derimot fungerer nogenlunde i hverdagen, men synes den er trist, så er det ting du kan gjøre selv. Jeg vil ikke komme med noen typiske “tenk deg seg lykkelig”-tips som jeg ser i mange blader, for de er altfor forenklet. Men, så klart, dette er kun en artikkel, så jeg må forenkle det litt jeg også.

Les resten av artikkelen på

iknowthatmagazine

Please share your comments, views, opinions!:-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s