A belated Valentine’s wish

Valentines Day is over, and some are relieved it is over. For people who experience stressful times in their relationship, or people who are signle. I am simplifying things, saying that movies and media are to blame. There is no such thing as “happily ever after”, the effortless love thay they portrait is bullshit. There is nothing wrong with being single, not everyone finds someone they want to be with so easily, for many reasons. And a relationship requires work to keep the romance alive. Sometimes other things have to be prioritized, like children, work or sick parents. Sometimes there is no room for giving your partner what he or she needs to feel loved.
And sometimes it is:) Sometimes everyday life quietly suffocates romance, but there are things to do.

20140215-122005.jpg

Perhaps today is a time for practicing a loving-kindness meditation. It is not as difficult as it may seem. Keep your focus on something or someone that gives you a pure sense of love or kindness. When your mind wanders, because it will, that is ok, just try to focus on that feeling again. Perhaps you can make that emotion stronger. After a few days practicing this meditation, you might feel a switch in how you initially respond emotionally to your loved ones. Give it a try, what have you got to lose?:)

5 comments

 1. I mange år har eg vært single på Valentines Day,men å bli deppa for at ANDRE har kjæreste eller partner blir for dumt for meg -sorry.
  Det er som at i skolen har de sluttet med Fardagskort flere steder fordi det er så sårt at mange ikkje har et godt forhold til faren eller de ikkje lengre bor med faren.
  Skal eg bli sjalu på de som ahr en sønn når eg bare har en datter?
  Skal ingen få fortelle om sin lykke å feire sine gleder som Morsdag, Farsdag, Valentines og andre dager fordi NOEN ANDRE KAN BLI LEI SEG?
  Nei vet du det er altfor mye putesying under armene på alle som ikkje ahr det som alle andre. Vi er forskjellig, folk og kanskje barn spesielt må lære seg at Livet er forskjellig for alle og hvis de lærer om disse forskjellen på en positiv måte kan de kanskje være glade på andres vegne heller enn å sitte å være misunnelig, eller føle seg som offer, aller føle at slike dager er kun ment for butikker til å tjene mer penger.
  Mange som ER i forhold lever med en partner som ikkje er flink å vise hva de føler, noen ganger kan en slik dag som Valentines være med å hjelpe dem å minne dem på at de kan godt sette pris på sin partner,men det går begge veier -det er ikkje jentene sin dag, det er Kjærlighetes. Eg har ofte feiret den med min datter og sagt hun er min Valentines, andre ganger har eg feiret med venner og venninner. OG eg har feiret alene med blomster til megselv og kanskje en bortskjemmings presang.
  Kjærlighet er IKKJE forbeholdt partnere, kjærlighet er mellom mennesker ,MEN den er også til enselv.

  For en som har vært mye syk så feirer eg ALT eg kan , da eg slet med migrene i mange år kunne eg aldri reise noe sted eller planlegge noe.
  Skulle eg være sjalu på alle andre som var frisk? Nope, skulle eg ønske EG var det? Jada men ikkje på bekostning av noe. Men hver dag som var migrenefri ble feiret, ofte med noe godt til middag eller datteren min og eg fant på ting vi ellers ikkje kunne gjøre fordi eg var så dårlig.

  nei folkens FEIRE Livet -drit i om det *bare* Valentines* eller en vanlig tirsdag ❤
  Og ikkje vær sjalu eller få traumer av andres *Vellykkethet*-du vet ingenting om deres Liv
  skal vi ta hensyn til andre og ikkje med vilje såre dem? JA,men skal vi alle gjemme ting som er viktig for oss fordi vi kan støte noen som ønsker de hadde det samme som *alle andre*?
  Nei desverre kan vi og skal vi ikkje det. det er NOK skyldfølelser rundt omkring i dag.
  Fnnes det mange egosentriske som dytter sine perfekte liv i andres fjes? Jada,men det er ditt valg, velger du Lykke i ditt Liv eller velger du å fokusere på alt som mangler og alt du ikkje har.
  Vi må bli flinkere å snakke oss OPP og ikkje bli deppa av ting vi ser på som vår egen mislykkehet.

  • Jeg er enig, vi kan ikke la være å feire fordi noen har det annerledes..da blir vi helt kneblet til slutt. Men det er mange måter å feire kjærligheten på, som du sier. La ikke media og butikkene sette standarden for hvordan det skal se ut for deg….og husk de små tingene i hverdagen:)

 2. Men Valentines Day er jo ikkje noe man feirer pga butikkene, da kan en jo si at jul feirer ga butikkene og bursdager og Morsdag og konfirmasjon?
  Hadde det ikkje vært etterspurt hadde det neppe blitt solgt heller.
  Jobber jo til daglig på VITA og folk bestemmer hva vi selger. Om eg Vet et produkt er bra, hjelper det utrolig lite om det ikke selger MYE på landsbasis, da fjernes det fra hyllene,så folk bestemmer hva som selges.
  Det er mange grunner til valentines bla en prest som viet soldater i Romertiden, da dette var forbudt og en annen er en ST Valentine som er nevt allerede i år 400 eller noe deromkring.
  Ofte sier folk at alle disse høytiden er så Amrikanske,vel Valentines er latinsk/romersk og Halloween er vel noe de aller fleste folkeslag og religioner feirer, ikkje noe Amrikanerer eier:P
  At de og kanskje engelskmenn er flinkere med kort og slike ting og vi litt mer traust i luskofte og rød topplue og her kjerring e litt sjokolade, det er ikkje hverken en annen nasjonalitet sin feil, det er oss,vi er ikkje flink å flørte eller være romantisk det er det gjort forskning på.
  Vi er flink emd tur og ski og traidsojoner som påske og sånn,men ikkje romantikk.
  Duste men sant,

  Og ja man skal feire hver dag i større og mindre grad,men man skal jo feire Livet også,ikkje alltid vi rekker det mellom regninger og middag og jobb og unger og klesvask og hunder og alt. Da er det fint med en sånn pliktdag 🙂 De som sjeldent er romantiske trenger bli påminnet om å være takknemlig for hverandre syns eg -gubben min fex, UBRUKELIG på romantikk,sovner under romantiske filmer og glemmer spesielle dager -unntatt sin egen, jul ,17 mai og påske hahahaha så han trenger en KRAFTIG påminnelse 😀

  • He he det er sant, noen trenger er kraftig påminnelse! Det er nok min erfaring også, her i Norge er vi generelt sett ikke så gode på romantikk. Min mann er ikke norsk, og åpner alltid dører for meg og gjør slike ting som jeg setter pris på:)

 3. Enig med deg, her er det sånn noen ganger at eg lurer på om å bli oppdradd på fjellet er en unnskyldning for manglende manerer.
  Samtidig er de SÅ snobbete i hans familie -untatt faren som er befriende genuin og veldig ok.
  Det morsomme er at han ser alle feil alle andre kompiser gjør i sine forhold,men er helt blind på at hans feil noen ganger er større.
  Litt som da han var ekstremt overvektig -alle andre var hvaler og flodhester og feit over ræven og eg vet ikkje. Der satt han vet du med dobbel burgermeny og to kinesiske middager på samme fat.
  Eg bare hallo? Har du ikkje speil?
  Men eg tror folk blir veldig blind på segselv etter en stund.
  Eg merker veldig endringer som har skjedd gradvis med meg som eg ikkje liker- ting eg har akseptert og sitter i ettertid og tenker how the hell did this happen? Eg er da oppegående og har jo litt i topplokket, alikevel kan man plutselig befinne seg på et sted man aldri trodde. Hvis du forstår hva eg mener?
  Det gjelder jo alt egentlig, fra vekt til å være stelt til hjemmet sitt osv
  Utenfra syns eg dette er intressant,men samtidig tenker eg at hm er det så lett å slip up for meg da er det ikkje rart at mange andre plutselig også våkner endag og tenker……eh hva sjkjedde 😀

  V

Please share your comments, views, opinions!:-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s